Ga naar Content
Sport

Eriksen: "Het is een sprookje om tegen Ajax te spelen"

18 april 2019, 08.27 uur · Aangepast 18 april 2019, 08.44 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

Christian Eriksen moest even bijkomen van de waanzinnige avond waarin Tottenham Hotspur ondanks een 4-3-nederlaag Manchester City uitschakelde in de kwartfinale van de Champions League en nu de volgende tegenstander is van Ajax. "We moeten vanavond eerst even diep ademhalen, dan gaan we denken aan Ajax", zei de Deense middenvelder van de Spurs tegen BT Sport. "Natuurlijk hebben we ze dinsdag zien spelen tegen Juventus." Naast Eriksen speelden ook zijn ploeggenoten Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Davinson Sánchez in het verleden bij Ajax.

Eriksen speelde van 2010 tot en met 2013 voor Ajax en verhuisde toen naar de Spurs. "Het is een sprookje om tegen Ajax te spelen en het is heel leuk om terug te keren naar de Arena", keek hij vooruit.

De Deen was even bang geweest dat hij persoonlijk de plek in de halve finale uit handen had gegeven in de slotfase. Door zijn balverlies kwam Manchester City in blessuretijd via Raheem Sterling op 5-3. Door ingrijpen van de VAR werd de goal echter wegens buitenspel afgekeurd.

Lees ook: Spurs schakelt City uit en treft Ajax in halve finale

In de groepsfase van de Champions League speelde Tottenham dit seizoen twee keer tegen PSV. In Londen werd het 2-1 voor de thuisclub, in Eindhoven eindigde het duel gelijk, 2-2.

Bij de formatie uit de Engelse hoofdstad is topschutter Harry Kane momenteel geblesseerd. De kans dat hij tegen Ajax speelt is klein. Aanvaller Son Heung-Min kreeg tegen City een gele kaart en is voor het eerste duel met Ajax geschorst.