Ga naar Content
IJmond

Ook vanochtend geen Velser spitspont over Noordzeekanaal

18 april 2019, 07.10 uur
Door: · Foto: Verkeersinfo Kennemerland

Fietsers en voetgangers die vanochtend het Noordzeekanaal tussen Velsen-Noord en IJmuiden moeten oversteken, moeten flink langer wachten dan normaal. Door technische problemen vaart de extra spitspont namelijk niet.

De spitspont wordt ingezet als compensatie voor de (veel langer dan beloofde) afgesloten weg over de sluizen bij IJmuiden. Hierdoor hebben fietsers maar één route over het kanaal. 

Gevangen
Extra zuur is dat uitgerekend die extra spitspont kapot is. Er is geen reservepont, want die ligt eruit voor onderhoud. Mocht dus de enig overgebleven pont ook uitvallen, zitten fietsers en voetgangers gevangen aan een van de oevers van het Noordzeekanaal

Lees ook: Geen extra spitspont bij Velsen: alternatief afgesloten, fietsers dupe

Het GVB, dat verantwoordelijk is voor de veerdiensten over het Noordzeekanaal, geeft de schuld van de defecte ponten aan ouderdom. De huidige pontveren zijn al ruim 80 jaar oud. 

Nieuwe veerponten
Gisteren liet een woordvoerder van het GVB aan NH Nieuws weten dat er op dit moment plannen worden gemaakt om nieuwe pontveren aan te schaffen. Maar wanneer deze in gebruik kunnen worden genomen, is nog totaal onduidelijk. Waarschijnlijk gaat dat jaren duren.

Hoe lang er maar één pont vaart tussen IJmuiden en Velsen-Noord is onduidelijk. Het GVB verwacht hier vanmiddag meer duidelijkheid over te kunnen geven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!