Ga naar Content
Haarlem

Actiespullen van stichting Free a Girl verwoest bij heftige loodsbrand in Zwaanshoek

17 april 2019, 20.36 uur
Door: · Foto: NieuwsFoto / Free a Girl

Een grote brand verwoestte tien dagen geleden een loods aan de Spieringweg in Zwaanshoek. Niemand raakte gewond, maar van alle spullen in het pand - dat door velen als opslaglocatie werd gebruikt - bleef niet veel over. Ook stichting Free a Girl, een organisatie tegen kinderprostitutie, zag belangrijke actiespullen in vlammen opgaan.

Over drie weken start Free a Girl met hun 'Lock me Up-actie', waarbij door heel Nederland hokjes worden geplaatst waar mensen twaalf uur lang in opgesloten zitten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. "Alle tachtig hokjes zijn bij de brand verwoest", zo meldt de stichting. 

Lees ook: VIDEO: Uitslaande brand in loods Zwaanshoek

Ondanks deze forse tegenslag laat de stichting uit Haarlem weten 'niet op te geven'. "Vandaag hebben we met het team en de ambassadeurs Monica Geuze, Thomas Berge en Wimmy Hu meegeholpen met het bouwen van nieuwe hokjes, zodat de actie ook dit jaar gewoon door kan gaan."

Tekst gaat verder onder de video

De stichting is niet de enige die flink gedupeerd is door de brand. Veel ondernemers zagen hun bedrijven en dromen in vlammen opgaan. "Het is een drama", vertelde de eigenaar van een houtbedrijf een dag na de brand. "Ik had mijn opslag vol staan met spullen die naar klanten toe moesten. Nu is het allemaal weg en kan ik weer opnieuw beginnen."

Lees ook: Ondernemers na brand in loods Zwaanshoek: "Alles waar je zo hard voor hebt gewerkt, is weg"

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!