Ga naar Content
West-Friesland

Er wordt al flink geboden op dit Ajax-shirt van Frenkie voor het goede doel

17 april 2019, 11.12 uur · Aangepast 17 april 2019, 11.49 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Marco Wolhken

Marco en Laura Wohlken van restaurant de Tuynkamer in Hoorn hebben dit jaar wel een heel bijzonder pronkstuk voor hun veiling voor Stichting Hartekind. Ze hebben namelijk een Ajax-shirt van Frenkie de Jong. Hierop staan alle handtekeningen van de spelers die het gisteren naar de halve finale van de Champions League hebben geschopt.

Laura en Marco zijn drie jaar geleden begonnen met het organiseren van een inzamelingsactie voor Stichting Hartekind. Hun dochter Inez (5) is namelijk geboren met een hartafwijking. Dit inspireerde het stel om iets voor dit goede doel te doen. Ze begonnen met de verkoop van appeltaarten, waarbij de opbrengst naar de stichting ging. 

"Elk jaar wil ik het groter maken", vertelt Marco. Ze hebben daarom vorig jaar een hartenmenu opgesteld in hun restaurant De Tuynkamer in Hoorn waarbij de kok gratis kwam koken en alle producten werden gesponsord. 

'Allemaal hun handtekening gezet'
Marco trok dit jaar zijn stoute schoenen aan en vroeg een goede vriend of hij hem kon helpen. "Hij is de fysiotherapeut van Ajax. Ik vraag hem nooit iets want ze krijgen vast genoeg verzoeken. Toch zijn ze zo ontzettend vriendelijk geweest om een shirt te sponsoren voor het goede doel. Wat het helemaal bijzonder maakt is dat de hele selectie vervolgens een handtekening heeft gezet op het shirt." 

Lees ook: Ajax dendert door naar halve finale Champions League

Het shirt belooft een klapstuk te worden van de veiling. Voor de wedstrijd tegen Juventus van gisteravond stond het bedrag voor het shirt op 1.500 euro en na de wedstrijd al op 2.500 euro. "Het zou nog wel eens een memorabel shirt kunnen worden. En dat allemaal voor het goede doel", sluit Marco af. De veiling loopt nog tot en met 24 april en bieden kan via de Facebookpagina.

💬 Whatsapp ons!
Organiseer jij ook een bijzondere actie voor het goede doel? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!