Ga naar Content
Schiphol

Provincie gaat samenwerken met Hardt Hyperloop

17 april 2019, 10.01 uur · Aangepast 17 april 2019, 11.04 uur
Door: · Foto: Elon Musk

De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop en draagt in eerste instantie 50.000 euro bij aan het project. Hardt werkt aan de ontwikkeling van een luchtdrukbuis die goederen en mensen op hoge snelheid - tot wel 1000 kilometer per uur - kan transporteren.

In 2018 voerde de startup uit Delft een onderzoek uit naar de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Schiphol en Frankfurt. De hyperloop zou op termijn een alternatief kunnen bieden voor het vliegtuig. Zo kunnen korte afstandsvluchten vanuit Schiphol in de toekomst mogelijk worden teruggebracht.

Samenwerking
Gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit: "De hyperloop doet een belangrijk deel van de provincie aan. De provincie Noord-Holland wil deze innovatie steunen en staat sympathiek tegenover het initiatief om de hyperloop te ontwikkelen."

De samenwerking start in april 2019 en duurt een jaar. In die periode wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop biedt, welke verbinding het meest haalbaar is en of die verbinding kan worden ingepast binnen de bestaande infrastructuur. Daarna kijkt de provincie of er meer geld naar de ontwikkeling van de hyperloop gaat.

Lees ook: Schiphol gaat samenwerken met Hardt Hyperloop

Luchthaven Schiphol en Tata Steel gingen eerder al een samenwerking aan met Hardt. Ook die partijen onderzoeken of de hyperloop in de toekomst een alternatief kan zijn voor korte afstandsvluchten. Daarnaast zou de hyperloop de bereikbaarheid van Schiphol kunnen verbeteren.

Lees ook: Tata steel stapt in Hyperloop