IJmond

Ongeluk op A9 bij Heemskerk: weg gedeeltelijk dicht

17 april 2019, 06.19 uur · Aangepast 17 april 2019, 09.10 uur

Whatsapp

Slecht nieuws voor verkeer op de A9 van Amstelveen naar Alkmaar: omdat er ter hoogte van Heemskerk een auto is gecrasht, is de weg daar gedeeltelijk dicht.

Volgens een getuige gaat het om een taxi die door nog onbekende reden in rechterberm terecht kwam, de vangrail aantikte, in de slip raakte en midden op de weg tot stilstand kwam. 

De twee inzittenden zouden met de schrik zijn vrijgekomen. Omdat de taxi een elektrische exemplaar betreft en na het ongeluk een vreemd geluid maakte, werd ook de brandweer opgeroepen. 

Door de botsing tegen de vangrail lag ook de weghelft richting Amstelveen bezaaid met brokstukken. Nadat was opgeruimd, moest ook de beschadigde vangrail worden vervangen. Hoe laat dat werk is afgerond, is niet bekend. 

Aanvankelijk meldde de ANWB dat de snelweg volledig werd afgesloten, maar volgens Rijkswaterstaat gaat het tussen Beverwijk-Oost en knooppunt Beverwijk inmiddels nog slechts om de linkerrijstrook. De verbindingsweg van de A22 naar de A9 is wel even helemaal dicht geweest.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp