Schiphol

Schiphol verwacht 5,4 miljoen reizigers in meivakantie

16 april 2019, 16.45 uur

NH Nieuws/Doron Sajet
NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL - Naar verwachting reizen er komende meivakantie 5,4 miljoen passagiers via Schiphol. Vanaf vrijdag is het extra druk op de luchthaven en dat duurt tot en met 13 mei. Vorig jaar zag Schiphol in dezelfde periode 5,2 miljoen mensen voorbij komen.

Reizigers wordt geadviseerd zich voorafgaand aan hun reis goed te informeren over hun vlucht. Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn er zoals gebruikelijk maatregelen getroffen om de drukte in goede banen te leiden. De meeste mensen weten inmiddels dat het druk is en houden daar rekening mee, weet hij.

Wees op tijd
"Zorg dat je goed bent voorbereid. Wees op tijd, maar niet te vroeg", aldus de woordvoerder. Voor vluchten binnen Europa geldt dat mensen er twee uur van tevoren moeten zijn en voor buiten Europa staat drie uur. "Eerder heeft geen zin, want dan zijn de incheckbalies nog niet open."

Lees ook: Fouten gemaakt bij meivakantiestoring op Schiphol: "Eerder aan de bel trekken"

Ondanks veel voorbereiding ging het op Schiphol vorig jaar tijdens de meivakantie mis. Een stroomstoring legde de vertrekhallen plat en ontstond er een chaos op de luchthaven. Volgens burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer werd er toen veel te laat opgeschaald om de grote chaos te voorkomen:

Tekst gaat verder onder de video

CT-scanners
Wie dit jaar naar een land vliegt dat buiten het Schengengebied ligt, hoeft niet langer zijn vloeistoffen uit de handbagage te halen. Door de inzet van CT-scanners is dit niet meer nodig.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!