Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Ook in hoger beroep jaar jeugddetentie geëist voor doodsteken Nick Bood

16 april 2019, 14.43 uur
Door: · Foto:

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist tegen Yasin N. De Krommenieër wordt ervan verdacht dat hij in april 2017 de 16-jarige Nick Bood uit Assendelft doodstak. N. heeft tot nu toe altijd ontkend dat hij de fatale messteek toebracht, en ging daarom in hoger beroep.

Dat schrijft Noordhollands Dagblad vandaag. Omdat Yasin minderjarig is, vindt de zaak achter gesloten deuren plaats. 

Lees ook: Vader Nick Bood als fotograaf naar fatale steekpartij eigen zoon: "Ik had al geen goed gevoel"

Het draait vooral om de schuldvraag, want Krommenieër N. heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. Medeverdachte Mads P. werd vorig jaar veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie. De rechter sprak hem vrij van betrokkenheid bij moord, maar achtte wel bewezen dat hij Bood mishandelde. 

Drugsschuld
Aanleiding voor de fatale geweldsuitbarsting zou een drugsschuld zijn. N. zou Nick 200 euro hebben gegeven, maar nooit wiet van hem hebben gekregen. Vrienden van de verdachten spraken vervolgens met hem af in het centrum van Zaandam, waar N. zich achter een elektriciteitshuisje verschuilde en Nick van achteren aanviel. P. zou niet op de hoogte zijn geweest van die verrassingsaanval. 

Nadat hij enige tijd hevig bloedend in de De Savornin Lohmanstraat had gelegen, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij nog dezelfde nacht. 

Lees ook: Verdachte (17) moord Nick Bood voor de rechter

Bekijk hieronder de reportage over de rechtszaak van vorig jaar, toen Yasin en Mads door de rechtbank schuldig werden bevonden.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!