Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Zeshonderd banen extra in Alkmaarse detailhandel

17 april 2019, 12.00 uur · Aangepast 18 april 2019, 14.19 uur · Foto: Google Maps

Het aantal banen in de detailhandel nam afgelopen jaar in de provincie met bijna vierduizend werkplekken toe. De regio Alkmaar maakte met zo'n zeshonderd extra banen een extra sterke groei. Ook daalde de winkelleegstand in de regio sneller dan landelijk.

Dat blijkt uit onderzoek van de provincie dat vandaag werd gepresenteerd.

In totaal werken er in Alkmaar en omgeving ruim 15.000 mensen in de detailhandel. Het centrum van Alkmaar is met 410 winkels één van de grootste winkelcentra van Noord-Holland. Toch ligt er ook een bedreiging in de vele winkels, er wordt namelijk hoog gescoord op het risico-index van Locatus.

Het risico-index
De Retail Risk Index (RRI) van Locatus voorspelt hoe groot de kans is dat een ondernemer over één jaar nog gevestigd is in een winkelcentrum. Daarin wordt gekeken naar de ontwikkeling van de winkelpanden, branches, winkelstraat en markt in het winkelgebied.

Naast Alkmaar maakte ook Amsterdam, Gooi en Vechtstreek en West-Friesland een sterke groei in het aantal detailhandelbanen mee. Vooral de groei van internetbedrijven zorgen voor een groot deel van de nieuwe banen. 

Lees hier alles over het onderzoek en hoe de detailhandel in Noord-Holland zich ontwikkelde.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!