Ga naar Content
West-Friesland

Gevaren van sexting onder de aandacht gebracht bij Horinese jongeren

16 april 2019, 14.11 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Stichting Netwerk Hoorn

Het project Jongerenwerk in scholen heeft gisteren de aftrap gehad van een serie aan voorlichtingen over sexting (het verzenden van seksueel getinte beelden via de telefoon, red.) en de gevolgen ervan. Voortgezet onderwijsschool De Spinaker was als eerst aan de beurt. "Jongeren kunnen van sexting diep ongelukkig worden."

"Sexting heeft op dit moment een enorme piek", vervolgt initiatiefnemer en teamcoach jongerenwerker Jerrol Lashley. Volgens hem zijn er genoeg gevallen waarbij meiden en jongens last hebben van dit probleem. "Beelden, filmpjes en teksten gaan rond en tasten de eigenwaarde van jongeren zodanig aan dat ze er diep ongelukkig van worden. Met alle gevolgen van dien."

Geen vinger wijzen
De Spinaker is de eerste van een reeks scholen in het voortgezet onderwijs uit Hoorn die de voorlichting krijgen. Daarna is het plan om naar de basisscholen te trekken. De jongerenwerkers nemen voor het eerst ook een politieagent mee. "We willen dat jongeren een agent gaan zien als iemand waar je bij terecht kunt als je ergens mee zit. Zo'n jeugdagent is er ook voor je als je problemen dreigt te krijgen, dus niet alleen om met de vinger te wijzen", vertelt Lashley. 

Diep ongelukkig
In Hoorn zijn er volgens Lashley wel degelijk jongeren die diep ongelukkig zijn geweest omdat ze slachtoffer werden van sexting. Juist daarom willen ze in deze regio voorlichting geven. "Er gebeurt vandaag de dag veel op het gebied van sociale media. Jongeren ervaren steeds vaker de duistere kant. We willen ze wijzen op deze gevaren."

Lees ook: Nikki werd slachtoffer van seks-hacker, maar kreeg de volle laag op Facebook

De jongerenwerkers en politieagenten willen met de voorlichting vooral bewustwording creëren. Lashley: "We hebben nog een lange weg te gaan. Maar hoe meer inzicht, hoe sneller we kunnen helpen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!