Ga naar Content
Gooi

Integriteit Hilversumse wethouder betwist: onderzoek naar nevenfuncties

16 april 2019, 12.56 uur
Door: · Foto: Gemeente Hilversum/ANP

De integriteit van de Hilversumse D66-wethouder Wimar Jaeger wordt betwist. De gemeente heeft twee meldingen gekregen over zijn nevenfuncties en een eventuele dubbelrol, meldt burgemeester Pieter Broertjes.

Uit onderzoek van de Gooi- en Eembode kwam naar voren dat wethouder Wimar Jaeger (Economie en Media) al meer dan twee jaar secretaris is van de Dutch Media Foundation. Die nevenfunctie is niet vermeld en heeft opvallend veel raakvlakken met zijn portefeuille als wethouder.

Sinds zijn aantreden als secretaris van die stichting zijn er via de gemeente en via het Stadsfonds Hilversum meerdere subsidies binnengeharkt. Bovendien is Jaeger ook lid van de Raad van Advies van het Stadsfonds, zo schrijft de krant. Omdat Jaeger in rollen kan adviseren over te verstrekken subsidie aan zijn eigen stichting, bestaat het risico op belangenverstrengeling. 

Dubbele pet
De krant meldt dat bij het bestuur van Stadsfonds Hilversum twee weken geleden één integriteitsmelding is gedaan over de mogelijk dubbele pet van Jaeger. De burgemeester laat nu weten dat er twee meldingen zijn gedaan en dat hij een verkennend onderzoek is gestart naar de aantijgingen.

"Volgens het Stappenplan integriteitsmeldingen dat door de raad is vastgesteld, ben ik een eerste screening begonnen naar aanleiding van het artikel en twee meldingen die zijn gedaan in verband met de nevenfunctie van wethouder Jaeger bij Stichting Dutch Media Foundation", besluit de burgemeester. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!