Whatsapp

IJmond

Blijdschap in Beverwijkse Pilotenbuurt: "Eindelijk een knap voetbalveldje"

15 april 2019, 22.14 uur

In de Beverwijkse Pilotenbuurt is vanavond een langgekoesterde wens uitgekomen. De jeugd heeft 'eindelijk' haar voetbalveldje. "Hier kunnen we vrienden maken", vertelt een van de straatvoetballertjes.

Voor de buurt komt het veldje als geroepen. Al lange tijd gaat het alleen nog maar over de gewelddadige jeugdbende die actief is, of anders wel over het zwerfvuil. Jongerenwerker Marco Dalpra is verheugd als hij de kinderen ziet lachen. "De wijk heeft veel negatieve aandacht gekregen. Dat is jammer, want er gebeuren hier ook veel positieve dingen. Dit is daar een mooi voorbeeld van", aldus Dalpra tegen NH Nieuws.

Lees ook: Samenscholingsverbod voor Pilotenbuurt na geweld jeugdbende

Het voormalige grasveldje had volgens de kinderen meer weg van een crosskuil dan een voetbalveld. Reden voor raadslid Jaqueline Dorenbos om een motie in te dienen voor een nieuw kunstgrasveldje."Ik was een beetje ontroerd toen ik het voor het eerst zag liggen, geweldig. Als je ziet dat er meteen zoveel kinderen uit de buurt hiervoor komen: mijn dag kan niet meer stuk", aldus Dorenbos.

'Eindelijk'
Na de opening rond 19 uur werd een buurttoernooi gehouden. Kinderen waren enthousiast. "Eindelijk een knap veldje waar we op kunnen spelen", zegt de een. Een ander: "Blij, superblij. Bij het vorige veld kwamen niet zoveel kinderen spelen, dus kunnen we hier nu ook vrienden maken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH / Dennis Mantz
Whatsapp