Ga naar Content
Haarlem

Door moeder verlaten baby-eendjes uit water in Haarlem gered

15 april 2019, 17.57 uur · Aangepast 15 april 2019, 20.48 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studios/Michel van Bergen

De Dierenbescherming heeft vanmiddag acht eendenpulletjes uit het water gered bij het Woudhuispad in Haarlem. De pulletjes waren eerder op de dag samen met hun moeder uitgezet, nadat ze op een onhandige plek gevonden werden. Maar de moedereend heeft ze verlaten.

De pulletjes zwommen eenzaam in het water. Omdat ze het anders niet zouden overleven, heeft de Dierenbescherming ingegrepen en de diertjes gevangen. Acht pulletjes konden makkelijk worden gevangen, waarna een zoektocht naar de overgebleven pulletjes volgde. 

Gesneuveld
Omdat er nog een paar pulletjes op een eilandje aan de overkant zouden zitten is de brandweer ingeschakeld om ze te redden. Op het eilandje werd echter maar één pulletje gevonden, voor wie de hulp waarschijnlijk net te laat kwam: hij was al overleden. 

Lees ook: Eend met kroost uit put gered in Den Burg

Na een half uur werd besloten de zoekactie af te blazen. De eendjes zijn naar het vogelhospitaal in Haarlem gebracht, waar ze samen met vijf andere moederloze pulletjes geplaatst konden worden. Daardoor begrepen ze gelijk hoe ze uit het bakje moesten eten. Als ze er klaar voor zijn, worden ze weer uitgezet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!