Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Ook ouders 'bemoeien' zich met voortbestaan turnvereniging

15 april 2019, 12.19 uur · Aangepast 15 april 2019, 13.24 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Ouders van kinderen die sporten bij Gymnastiek en Turnvereniging Stede Broec (GTS) hebben een petitie opgestart. Betrokkenen zetten alle hens aan dek om zich in te zetten voor het voortbestaan van de vereniging uit Grootebroek. "Hartverwarmend", meldt voorzitter Marja Heerdt. Toch sluit het net zich inmiddels steeds meer voor de 400 leden.

De vereniging verkeert in zwaar weer omdat ze vanaf juni weg moeten uit de huidige locatie. Een nieuw pand is gevonden maar moet voor zoveel geld worden verbouwd dat de vereniging dit niet kan betalen. Als de gemeente ze niet wilt helpen, zullen ze definitief moeten sluiten. 

Smeekbedes
Ouders van de jeugdleden hebben daarom een petitie gestart die inmiddels al meer dan duizend keer is getekend. Marja Heerdt hoopt dat het helpt met hun smeekbedes richting de gemeente. "We hopen dat het helpt in de strijd om ons bestaan." 

Lees ook: Turnvereniging uit Grootebroek heeft geen locatie meer: "400 turners op straat"

Tekst gaat verder onder de video

Turnvereniging ten einde raad - NH Nieuws

'Vrees het ergste'
Tijdens de raadsvergadering van 10 april heeft GTS het belang van de vereniging kunnen vertellen en gevraagd of de gemeente ze 'alsjeblieft' wil helpen middels een eenmalige subsidie. Sindsdien heeft Marja niets meer vernomen. "We hebben ze niet meer gesproken. Ik vrees het ergste", vertelt ze bezorgd. 

Als er geen financiële oplossing komt voor 30 april, is het 'over en uit' voor GTS. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij ook een bijzonder verhaal om met ons te delen? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!