Provincie onder de indruk van gerestaureerde Laurentiuskerk in Weesp: "Passievol project"

0
Whatsapp

Gooi

Provincie onder de indruk van gerestaureerde Laurentiuskerk in Weesp: "Passievol project"

15 april 2019, 09.40 uur

De Laurentiuskerk in Weesp is weer steigervrij. Na een jaar keihard werken is de buitenkant van de kerk af. Ook de binnenkant herken je niet meer terug. Dit bijzondere project wilden de Provincie en Nationaal Restauratiefonds wel eens met eigen ogen zien.

Ze zijn zichtbaar onder de indruk. "Met veel passie worden dit soort bijna onmogelijke projecten toch mogelijk gemaakt", vertelt Kees-Jan Dosker, directeur van het Nationaal Restauratiefonds. Eigenaar Cees van Vliet leidde ze vol trots rond. "Het is heel mooi dat mensen ons meegeven dat we goed bezig zijn."

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat door een felle brand de 25 meter hoge toren van de kerk gedeeltelijk instortte. De toren is weer hersteld en de laatste steigers zijn weggehaald. Aan de buitenkant is de kerk nu nagenoeg klaar.

Lees ook: Flinke operatie in Weesp: afgebrande kerk krijgt torenspits terug

Aan de binnenkant is nog genoeg te doen en wordt continu gewerkt. De kerk wordt omgetoverd tot een gebouw met appartementen, brouwerij met proeflokaal en een yogastudio. Op het allerhoogste puntje komt een hotelkamer. Deze week begint Brouwerij Wispe dan eindelijk aan hun proeflokaal. Remko Vellenga van de brouwerij is trots:

NH Nieuws

Ook Jack van der Hoek, gedeputeerde van de Provincie is blij met het project. "We krijgen de komende jaren steeds meer leegstaande kerken in Noord-Holland. Die zijn wel heel gezichtsbepalend. Dan is het fijn dat er initiatiefnemers zijn zoals hier in Weesp die dat een nieuwe bestemming geven en daarvoor blijft de kerk voor het stadje behouden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp