IJmond

Gemeente Velsen wil met Rijkswaterstaat in gesprek over verkeersinfarct IJmuiden

15 april 2019, 09.33 uur · Aangepast 15 april 2019, 09.57 uur · Foto: Pieter van den Akker / NH Nieuws

Whatsapp

De gemeente Velsen wil in gesprek met Rijkswaterstaat over het verkeersinfarct in IJmuiden naar aanleiding van een oliespoor in de Velsertunnel afgelopen zaterdag. Met het overleg wil de gemeente kijken hoe de overlast beperkt kan worden.

Wethouder Bram Diepstraten sprak op Twitter van een 'hectische dag'. "Voer voor snel overleg om overlast te beperken", aldus de wethouder.

Na een ongeluk zaterdag belandde er olie op het wegdek in de tunnel, waarna de rechterrijstrook werd gesloten. Dit zorgde voor grote problemen op de wegen in en rond IJmuiden. De moeilijkheiden ontstonden bovendien op de dag van de opening van het strandseizoen.

Lees ook: Oliespoor in Velsertunnel en Bloemencorso zorgen voor 'verkeersinfarct' rond IJmuiden

Ook de gesloten sluisroute maakte het er niet makkelijker op voor IJmonders die vaststonden. De route is nog twee jaar dicht in verband met de bouw van de grootste zeesluis ter wereld.

De weg was al een jaar gesloten en had op 1 april weer begaanbaar moeten zijn. Rijkswaterstaat maakte vorige week echter bekend de route voor nóg twee jaar gesloten te houden.

Lees ook: Sluisroute nog twee jaar dicht: "Drama voor mensen die heen en weer moeten"

Voorzitter van het Wijkplatform IJmuiden-Noord Johan Zwakman reageerde geschokt op het nieuws. "Een drama voor de mensen die voor hun werk heen en weer moeten."

NH Nieuws sprak recent met Zwakman over de ellende:

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp