Ga naar Content

Bloemencorso geeft mensen massaal 'fotoritus'

Het jaarlijkse bloemencorso is vanuit de bollenstreek weer onze provincie binnen gereden. Met een tocht van 40 kilometer via Bennebroek en Heemstede belandde de karavaan met tientallen rijkversierde wagens uiteindelijk in Haarlem. Op deze manier vragen bloemenkwekers al sinds mensenheugenis aandacht voor hun sector. Honderden mensen kwamen foto's maken van de tientallen praalwagens.

Deelnemer Henry Damen kon zijn ogen niet geloven toen zijn praalwagen Noord-Holland binnen kwam rijden. "Ik ben zo vaak op de foto gegaan dat ik kramp in mijn kaken heb gekregen van het lachen. Het is ongelooflijk hoeveel mensen foto's maken. Mensen bekijken het corso soms via de tablet in plaats van met hun eigen ogen."

Het lokale Rode Kruis, die een rustige dag had, noemde de massale belangstelling met een knipoog het 'fotoritus-virus'. Bezoekers genieten intens van de uitgedoste praalwagens: "Het is prachtig. We komen hier al 30 jaar en de wagens worden almaar mooier en mooier", aldus een enthousiaste Bennebroekse.

De tientallen praalwagens zijn vandaag nog de hele dag te bezichtigen én te fotograferen op de Gedempte Oude Gracht en de Nassaulaan in Haarlem. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Koen Bugter