Ga naar Content

Bijenteldag in volkstuin Haarlem: "Zorg voor meer planten in je tuin"

Het was vandaag de nationale bijenteldag, dus waren tientallen mensen bij volkstuinvereniging Nooit Rust in Haarlem op de been om met elkaar de gevleugelde insecten te tellen. Vooral de kinderen zijn verzot om achter de bijen aan te gaan in een speurtocht.

Omdat veel bijensoorten met uitsterven bedreigd worden, is het voor de mensen in de tuin niet even makkelijk om de insecten te spotten. Gelukkig is er ook een imker vandaag aanwezig die wat bijen tevoorschijn tovert. Voor teller Pim Batist was dit best even spannend. "Er komen allemaal bijen los."

Maar leerzaam is zo'n bijenteldag wel. "Ik weet hoeveel eitjes er waren gelegd per dag", aldus een jonge teller. "Ik heb er bij de imker wel 10.000 gezien", zegt hij met een lach. 

Minder bijen
Het gaat niet goed met de wilde bij. Er leven zo'n 358 soorten in Nederland, daarvan is de helft bedreigd. Dat komt omdat de tuinen tegenwoordig grotendeels betegeld worden. En dat is slecht voor de bijenpopulaitie. "Zorg ervoor dat er meer planten in je tuin komen", aldus een imker tegen NH Nieuws. 

De bijenteldagen duren tot morgen en in heel Nederland kan je meedoen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: