Mirco Pruyser leidt hockeyers Oranje langs Spanje

13 april 2019, 19.44 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

De Nederlandse hockeymannen hebben de zesde wedstrijd in de Pro League gewonnen van Spanje. In een uitverkocht huis in Rotterdam was de ploeg van Max Caldas met 4-0 de baas over de Spanjaarden.

Het duurde lang voordat het in grote getalen opgekomen publiek een doelpunt kon vieren. Voor de rust wisten beide landen het net namelijk nog niet te vinden. Diede van Puffelen en Bob de Voogd waren kansrijk namens Oranje, maar zij zagen hun pogingen respectievelijk naast het doel en tegen de Spaanse doelman belanden. Aan de andere kant was de Nederlandse goalie Sam van der Ven meerdere keren attent op inzetten van Enrique Gonzalez.

Aan het begin van het derde kwart werd de ban dan alsnog gebroken. Bloemendaal-speler Roel Bovendeert gaf het laatste zetje nadat Mirco Pruyser (speler van Amsterdam) de bal had ingeslagen. Niet veel later was het Pruyser zelf die de 2-0 voor zijn rekening nam. De aanvaller haalde verwoestend hard uit in de korte hoek en verdubbelde daarmee de marge, waarna Lars Balk en Arjen Lodewijks de score in het vierde kwart nog uitbouwden naar 4-0.

Het is de tweede overwinning die de Nederlandse mannen boeken in de Pro League.