Ga naar Content
Gooi

Onrust in Huizen na mishandeling meisje: VVD stelt vragen

13 april 2019, 19.25 uur · Aangepast 18 april 2019, 10.40 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

De onrust in Huizen die is ontstaan nadat vorige week vier jongens een 16-jarig meisje tot twee keer toe hebben mishandeld wordt groter. Vooral op sociale media heerst er onrust over de zoektocht naar de verdachten. De politie heeft een signalement gegeven om uit te kijken naar vier lichtgetinte jongeren. De jongens zijn vooralsnog niet gearresteerd en op sociale media zeggen mensen het recht in eigen hand te willen nemen.

Zo zijn er berichten op Facebook te lezen dat een onschuldige jongere zou zijn afgesneden door een automobilist. In het bericht valt te lezen dat de jongen "waarschijnlijk voldeed aan de signalementen van de politie, omdat hij een rode jas en een lichtgetint uiterlijk heeft".

De brandende vragen rondom de mishandeling en de groeiende onrust die eromheen lijkt te ontstaan, is voor VVD-raadslid Sjoerd van Klink genoeg reden om vragen te stellen aan burgemeester Sicko Heldoorn. De VVD-er maakt zich zorgen over de haatdragende reacties en de hoeveelheid mensen die zeggen het recht in eigen handen te willen nemen. "Het wakkert het gevoel aan dat in Huizen sprake is van toenemende onveiligheid", aldus Van Klink. 

Lees ook: Vier jongens mishandelen meisje (16) tot twee keer toe in Huizen

Huizen werd afgelopen week opgeschrikt door de dubbele mishandeling van het 16-jarige slachtoffer. Het meisje reed op de Bijvangweg, ter hoogte van de Rousseaulaan toen ze werd ingehaald door vier jongens op scooters. De verdachten blokkeerden het fietspad en toen het meisje er voorbij wilde rijden, viel ze op de grond, waarna ze werd mishandeld door een jongen. De drie andere jongens hielden haar vast, zodat ze niet kon ontsnappen.

Toen het haar uiteindelijk toch lukte om weg te komen, achtervolgden de jongens haar. Op de Oostkade, nabij een kinderopvang, is ze opnieuw mishandeld.

Activistische posters
Ook zijn er afgelopen week posters opgehangen door een groep activisten die zichzelf Identitair Verzet (ID) noemt. Op de posters staat 'voel jij je nog veilig'. Een foto van de poster werd gedeeld met een link van het opsporingsbericht van de politie voor de vier verdachten van de mishandeling. De foto is ook genomen op de plaats waar het meisje is mishandeld. 

Burgemeester Heldoorn erkent dat de VVD vragen heeft gesteld over alle perikelen rondom de mishandeling. Hij zegt tegen NH Nieuws dat hij echter niks heeft gehoord over onrust of incidenten in de wijk. "De opruiende posters zijn verwijderd. Ik weet verder alleen dat er veel discussie op sociale media is." Heldoorn geeft aan dat de politie over de inhoud van de getuigenoproep gaat. 

Het verzoek aan de burgemeester is om voor de raadsvergadering van 9 mei schriftelijk antwoord te geven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!