Ga naar Content

Emotionele dag voor familie doodgereden Fleur: "Van boven kijkt ze met ons mee"

Het was opnieuw een zware dag voor de familie van de doodgereden Fleur Balkestein. De verdachten van het dodelijk ongeluk uit 2016 moesten zich verantwoorden voor het Hof. Walter en Casper van W. begonnen de zitting met een korte verklaring, waarin ze voor het eerst emotie toonden en verantwoordelijkheid namen voor het ongeluk. Veel te laat en niet oprecht, vonden de familie van Fleur en het Openbaar Ministerie.

Familie en vrienden van Fleur waren vandaag massaal afgereisd naar Leeuwarden, waar de zitting in het hoger beroep plaatsvond. Robert Balkestein, de vader van Fleur, had een groot kartonnen bord mee met daarop een jeugdfoto van zijn dochter in een klimwand en een bord met daarop een foto van haar in het ziekenhuis aan de apparatuur. "Het was iemand die vol in het leven stond. En zij hebben haar leven ontnomen."

Bekijk hier de reactie van Fleurs vader na de zitting:

De vader van Fleur reageert na afloop van de zitting - NH Nieuws

De dag begon verrassend toen de verdachten aan het begin van de zitting spijt betuigden en verantwoordelijkheid namen voor het ongeluk. Ze gaven toe te hard te hebben gereden en te veel te hebben gedronken. Iets wat ze tot nu toe altijd ontkenden. Maar voor de vader, moeder en zus van Fleur kwam dit te laat en ongeloofwaardig over. 

Bekijk hier een gedeelte van de slachtofferverklaring van Fleurs vader:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De verdachten hebben een nieuwe advocaat in de arm genomen. Daarom voelt het voor de familie van Fleur alsof de spijt ineens hun nieuwe processtrategie is: alles om maar een lagere straf te krijgen. Advocaat Carry Knoops is het hier niet mee eens en legt uit waarom de verdachten zich nu zo opstellen:

Carry Knoops legt uit waarom de verdachten nu wel spijt betuigden - NH Nieuws

De verdachten blijven ontkennen dat ze tegen elkaar 'raceten'. Walter en Casper van W. reden te hard en dicht op elkaar op sommige delen van de Nieuw-Loosdrechtsedijk, maar het had geen wedstrijdmatig karakter, zo legt hun tweede advocaat Geert-Jan Knoops uit:

Geert-Jan Knoops legt uit waarom het geen straatrace was - NH Nieuws

Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Robert Balkestein