Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Game of Thrones-fan Sicco kijkt halsreikend uit naar laatste seizoen: "Ik kijk iedere aflevering drie keer"

12 april 2019, 16.49 uur · Foto: Privéfoto's

Fans van de populaire serie Game of Thrones kunnen vanaf maandag hun hart - eindelijk - ophalen. Bijna twee jaar na het vorige seizoen is vanaf maandag het achtste en laatste seizoen in Nederland te zien. Sicco de Knecht uit Amsterdam is al jaren fan van de serie. Hij maakt zelfs een wekelijke podcast over het fenomeen. "Na vier keer kijken kun je nog nieuwe ideeën krijgen. Dat is er zo spannend aan."

"Eén van de belangrijkste dingen is dat Game of Thrones een a-typische serie is", legt Sicco de Knecht zijn liefde voor de wereldberoemde show uit. "De verhaallijnen zijn heel verrassend, ongebruikelijk." Hiermee doelt Sicco op het feit dat de schrijver George R.R. Martin interessante plotlijnen weet te bedenken en hoofdpersonen niet heilig verklaart: iedereen kan het spel der tronen verliezen.

Lees ook: Haarlemse Game of Thrones-acteur beroofd van laptop: "Ik ben de dader op het spoor"

Sicco de Knecht maakt een podcast over Game of Thrones: 'een fris en vurig liedje', een verwijzing naar de oorspronkelijke titel van de boekenreeks 'A song of ice and fire'. Daarvoor is een zeer toegewijde voorbereiding nodig. "Ik kijk iedere aflevering drie keer", vertelt Sicco. 

Wie denkt dat hij daarna uitgekeken is op een aflevering, komt bedrogen uit. "Het is een serie waarbij je theorieën gaat vormen. Na vier keer kijken kun je nog nieuwe ideeën krijgen. Dat is er zo spannend aan."

Draak is bijzaak
De fan is helemaal ingelezen in het gedachtegoed van de geestelijk vader George R. R. Martin. "Hij wil de mensen eigenlijk laten zien hoe vreselijk geweld is", weet de Amsterdammer. Het recept van de schrijver hiervoor is een mooi verhaal bieden, dat vaak uitmondt in iets gruwelijks. "Hij breekt met traditionele verhalen."

Verhaal gaat verder onder trailer

Sicco wil mensen die niet van draken, zombies, reuzen, drieogige raven of vuurgoden houden graag overhalen om toch te kijken. "Het magie-element is helemaal niet zo groot", zegt Sicco de Knecht. "Het lijkt veel meer op House of Cards."

Eind in zicht?
Dat het einde in zicht is, is geen reden voor Sicco om in een zwart gat te vallen. Er staan nog veel spin-offs op de rol van de makers. De fan is ook niet bang dat zijn favoriete serie uitgemolken wordt. "Van mij mogen ze doorgaan", besluit hij. "Mits ze het volgens de regels van het universum doen. En met liefde."

💬 Kan jij ook niet wachten? Whatsapp ons!
Heb jij leuke theorieën over het einde van de serie? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!