Ga naar Content
Amsterdam

Zes verdachten aanslag De Telegraaf blijven in cel

12 april 2019, 13.57 uur
Door: · Foto: Beelden bewakingscamera Telegraaf

Zes van de zeven verdachten die deze week zijn opgepakt in verband met de aanslag op het pand van De Telegraaf in Amsterdam, blijven in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. Een verdachte is onder voorwaarden vrijgelaten.

Alle zeven verdachte mannen komen uit Amsterdam. Zij worden verdacht van verschillende handelingen rondom de aanslag, zoals bijvoorbeeld betrokkenheid bij de diefstal van de bij de aanslag gebruikte Volkswagen Caddy, betrokkenheid bij de aanslag op het pand zelf en om betrokkenheid bij het in brand steken van een Audi RS5 in Amsterdam-Noord.

Lees ook: Opnieuw aanhouding voor aanslag op De Telegraaf

Eerder zijn al zes andere verdachten opgepakt, vijf mannen en een vrouw. Drie van hen zijn vrijgelaten, ze blijven wel verdacht. Deze personen worden verdacht van het faciliteren van de groep van zeven verdachten door middel van het huren van garageboxen.

Lees ook: Politie: vermoedelijke bestuurder busje Telegraaf-aanslag aangehouden

De mensen die nog vastzitten, mogen alleen contact hebben met hun advocaat omdat ze in beperking zitten.

Op 26 juni reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg. Daarna stak de bestuurder jerrycans met benzine in brand. Politie en justitie vermoeden dat de voortvluchtige Ridouan Taghi (41) achter de aanslag zit. Hij staat op de internationale opsporingslijst van de politie als verdachte van een serie onderwereldmoorden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!