Ga naar Content
Amsterdam

'Sluiting dreigt voor warenhuisketen Hudson's Bay'

12 april 2019, 10.27 uur · Aangepast 12 april 2019, 11.29 uur
Door: · Foto: ANP

Warenhuisketen Hudson's Bay draait in Nederland zo slecht dat een sluiting of faillissement nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is. Dat blijkt volgens het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt.

In september werd Hudson's Bay Nederland onderdeel van het op één na grootste warenhuisconcern van Europa door de samensmelting met Karstadt. De bijbehorende herpositionering gaf volgens Wirtschaftswoche slechts tijdelijke verlichting voor de keten.

Lees ook: 'Hudson's Bay in zwaar weer': "Dat er iets gaat gebeuren, is duidelijk"

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson's Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. De Telegraaf citeerde eerder al uit interne documenten over grote verliezen. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verdergaat.

Drie Noord-Hollandse warenhuizen
Een woordvoerster van Hudson's Bay Nederland kon niet inhoudelijk reageren. Ook Karstadt was niet direct bereikbaar voor een reactie. Hudson's Bay heeft in Noord-Holland warenhuizen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!