Ga naar Content

Bouwbedrijf opent deuren voor Girlsday: "Wie weet werk ik binnenkort hier!"

Het is vandaag Girlsday en dat betekent dat technische bedrijven hun deuren openen voor meisjes. De brugklassers van het Amsterdamse Calandlyceum gingen langs bij bouwbedrijf Dura Vermeer in Hoofddorp. Het doel is om de meiden te interesseren voor techniek.

Bij het bouwbedrijf leren de meiden uit de brugklas over de innovaties in de bouwwereld. "Ik vind het interessant, want zoiets heb ik nog niet gezien", zegt Lisa Mertens (12). De meiden hebben al veel interesse in techniek en zitten op het Technasium, waar wetenschap een belangrijk onderdeel is. "Veel meisjes weten niet dat ze ook die kant op kunnen gaan", zegt de 11-jarige Elien Geerlings. "Dus het is goed dat ze het introduceren met deze dag."

Voor meisjes in heel Nederland is Girlsday een goede kans om kennis te maken met bèta, techniek en ICT. Door de praktijk in te gaan, krijgen de meisjes een beter beeld van het werk in deze sectoren.

Rolmodellen
De leerlingen worden begeleid door vrouwen die technische functies hebben bij de bedrijven. Marleen Versteegen is adviseur duurzaamheid bij Dura Vermeer en hoopt de groep te inspireren. "We willen ze laten zien welke beroepen er zijn, wat je allemaal met techniek kunt doen", zegt ze. 

Bij Dura Vermeer krijgen de meisjes een rondleiding door hun Proeftuin N231, waar een deel van de Bosrandweg, volledig uitgevoerd wordt met biobased materialen. Dit zijn natuurlijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn.

"Ik vind het wel vet dat alles níet schadelijk is voor de natuur en dat ze proberen om nieuwe dingen te ontwikkelen voor de wereld", zegt Lisa. Later wil ze ook graag iets doen waardoor ze de wereld een beetje beter kan maken. "Wetenschapper of uitvinder ofzoiets. Wie weet werk ik binnenkort wel hier!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: