Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

'Bijzonder frisse dagen' met nachtvorst en mogelijk zelfs natte sneeuw

11 april 2019, 09.14 uur · Aangepast 11 april 2019, 09.31 uur · Foto: ANP

Brrrr, het is koud! De vroege vogels onder ons moesten vanochtend hun autoruiten krabben en hun fietszadels ijsvrij maken, want de afgelopen nacht was volgens Weeronline bijzonder fris met zelfs een klein beetje vorst. Ook de komende dagen blijft het koud voor de tijd van het jaar.

Afgelopen weekend zaten de terrassen nog vol en scheen de zon volop, maar komend weekend zullen de straten er anders uit zien. Zelfs de winterjas is weer hard nodig, want de temperaturen liggen laag, zo meldt de weerdienst

Bewolking
Zo zat de temperatuur afgelopen nacht in het midden en zuiden van de provincie tegen het vriespunt aan. In het Waddengebied en de Kop van Noord-Holland was het minder koud, omdat het bewolking boven de Noordzee de warmte vasthield. 

De temperatuur stijgt vandaag naar een graad of 8, maar door de matige noordoostenwind voelt het wel wat frisser aan. Daarmee is het kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar, want meestal is het zo rond de 13 graden.

Lees ook: April doet wat hij wil, want 'vrijdag kans op een vlokje sneeuw'

Ook de komende nacht zal de temperatuur weer zakken richting het vriespunt. Aan de grond vriest het op de meeste plaatsen en ook morgen overdag komt de temperatuur niet hoog. Zaterdag wordt de koudste dag van de week en is er zelfs kans op natte sneeuw. 

Record in Den Helder
'April doet wat hij wil' en dat is niet voor het eerst. Sterker nog: op 12 april 1986 vroor het op sommige plaatsen zelfs bijna tien graden! Het record voor de 'zomerste' vorst staat op naam van Den Helder: daar werd het op 19 juni 1923 's nachts -0,3 graden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!