Ga naar Content

Turnvereniging uit Grootebroek heeft geen locatie meer: "400 turners op straat"

Het doek dreigt te vallen voor turnvereniging Stedebroec uit Grootebroek. Eind april moeten ze de deuren van hun huidige pand sluiten, als ze geen nieuwe turnlocatie hebben gevonden. De vereniging verwijt de gemeente dat die te weinig heeft gedaan om de leden te redden.

"Het voelt gewoon waardeloos", vertelt voorzitter Marja Heerdt. "We hebben als bestuur niet het gevoel dat we echt door de gemeente geholpen zijn. We hebben zo vaak gezegd: dit overkomt ons jongens, help ons. Geef ons tips. Wat moeten we doen om dit allemaal snel te laten verlopen? En er is eigenlijk maar heel weinig uit de gemeente gekomen om ons te helpen."

Geen vertrouwen
De vereniging huurt op dit moment twee hallen, maar moet deze per juni verlaten omdat ze door de eigenaar verkocht worden. Als ze eind deze maand geen definitieve oplossing hebben gevonden, heffen ze zichzelf op, zodat alle medewerkers en turners nog voor het nieuwe seizoen de mogelijkheid hebben om een nieuwe plek te zoeken. Bij de club zitten 400 turners en 22 betaalde krachten. Er is geen vertrouwen meer dat er via de gemeente een oplossing kan worden gevonden. 

De gemeente is het niet eens met de kritiek dat zij te weinig hebben gedaan. "Tien maanden terug zijn zij bij ons voor het eerst gekomen dat de huur opgezegd werd", reageert wethouder sport Nico Slagter. "Wij hebben toen gekeken naar alternatieven en dat vraagt nou eenmaal enige tijd."

Geen oplossing
De vereniging heeft zelf een nieuwe locatie op het oog, maar daar is een investering van 265 duizend euro voor nodig. Geld dat de club niet heeft en de gemeente voorlopig niet wil geven. Het bestemmingsplan moet nog aangepast worden en daar gaat tijd overheen. De turnvereniging verwijt de gemeente dat zij te traag zijn met het aanpassen van het bestemmingsplan, het verzoek zou al langer bekend zijn bij de gemeente.

Lees ook: Eindelijk nieuw onderkomen voor Hilversumse biljartvereniging

Ook noemt de gemeente de mogelijkheid om een deel van de turners, de recreanten, te verspreiden over lokale gymzalen. Hierover zegt de turnvereniging niet in deze oplossing te geloven omdat de gemeente zelf in een eerder stadium gezegd zou hebben dat dit niet mogelijk is. En er zou volgens de gemeente de optie zijn om in de huidige zaal te blijven. totdat die verkocht is.

Over en uit
Maar voor de turnvereniging is het zoeken naar allerlei oplossingen nu wel genoeg geweest. "Wij gaan niet nog hierna door met allerlei constructies die misschien of wel of niet werken", zegt voorzitter Marja Heerdt. "Een maandje extra hier of daar, dat werkt niet. Het is over en uit."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws