Ga naar Content

Alkmaarse basisschool is sportiefste van het land

De Alkmaarse basisschool Kardinaal de Jong is vandaag in Den Haag verkozen tot de sportiefste basisschool van Nederland. Daarmee heeft de school een cheque van 3.000 euro in de wacht gesleept.

Bij terugkomst op school breekt een groot feest uit bij het schoolplein. Er wordt gejuicht, gesprongen en confetti vliegt door de lucht. Voor de camera van onze mediapartner Alkmaar Centraal laten de kinderen weten 'erg trots' te zijn op hun school.

Volgens de jury is de school de 'bindende factor binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sportverenigingen'. "De school heeft in zeer korte tijd een enorme groei doorgemaakt in het complete beweegaanbod."

Voor de finale van de verkiezing waren in totaal vijf basisscholen genomineerd. De vier andere genomineerden ontvangen een cheque van 1.250 euro.

Lees ook: Dit zijn de twaalf nieuwe excellente scholen in Noord-Holland

De verkiezing is een initiatief van KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, en wordt mede mogelijk gemaakt door Haagse sportopleidingen en de gemeente Den Haag. Het was de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: KVLO/Hans Dijkhoff