Ga naar Content
Noordkop & Texel

Opgevist lichaam Noordzee is van overboord geslagen Russische zeeman

10 april 2019, 18.37 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het lichaam dat begin deze maand door de bemanning van een Texelse kotter in hun netten werd aangetroffen, is geïdentificeerd. Het gaat om een 29-jarige Rus die in januari voor de kust van Noord-Holland overboord sloeg.

Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie vandaag op Twitter. Toen de bemanning van de kotter in de nacht van 1 op 2 april zo'n 25 zeemijl uit de kust de netten ophaalde, bleek er behalve vis ook een stoffelijk overschot in te zitten.

Het lichaam was in verregaande staat van ontbinding, waardoor het zelfs onmogelijk was om vast te stellen of het om een man of een vrouw ging. 

Lees ook: KNRM vindt lichaam in Noordzee bij Den Helder 

De vissers seinden de politie in, die met de KNRM richting de kotter voer. Nadat het lichaam uit de netten was gehaald, werd het door de KNRM aan land gebracht en door de politie meegenomen voor onderzoek bij het NFI.  

Lees ook: Reddingboten zoeken naar overboord geslagen man 

Daaruit bleek dat het gaat om de 29-jarige Rus die op 19 januari van dit jaar voor de kust van IJmuiden van een Italiaans schip viel. De KNRM en de Kustwacht speurden vijf uur lang naar het slachtoffer, maar zonder resultaat. 

Lees ook: Texelse vissers terug van zee na opvissen lichaam: "Blij voor nabestaanden"

De vondst maakte grote indruk op enkele vissers aan boord van de kotter. "Je ziet een skelet, een hoofd. De armen waren eraf, en de benen. Sommigen konden er niet van slapen", zet visser Michel Tijssen eerder voor de camera van NH Nieuws. 

Bekijk de reportage hieronder: 

Texelse vissers terug in haven na bizarre vangst - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!