Ga naar Content
Sport

Léon van Schie gaat met handbalpensioen

10 april 2019, 17.56 uur
Door: · Foto: Klaas Smit

Léon van Schie stopt na dit seizoen met zijn professionele handbalcarrière. De aanvoerder van Volendam gaat zich meer op zijn werk richten.

"Ik merk dat ik na wedstrijden steeds minder snel herstel", zegt Van Schie in een persverklaring. "Ik heb heel lang op het hoogste niveau gespeeld, maar wil mijn lichaam graag heel houden. Na dit seizoen ga ik met wat oud teamgenoten een vriendenteam vormen bij HV Hellas. Ook ben ik van plan om af en toe te gaan voetballen. Ook ga ik in Den Haag het bedrijf van mijn moeder overnemen. Het is dus tijd voor een ander leven."

Spelen voor prijzen
De cirkelspeler kwam drie jaar geleden over van Achilles Bocholt. De dertigjarige aanvoerder hoopt op een mooi einde van zijn loopbaan. "Het zou super zijn om dit met een prijs te doen. We hebben hier met de aanstaande bekerfinale al een grote kans voor, maar het zou helemaal mooi zijn als we landskampioen worden. Daar train je namelijk het hele seizoen voor."

Nog met lege handen
Bij andere clubs was Van Schie succesvol, maar in het vissersdorp nog niet. "Met Volendam heb ik nog niks gewonnen. De komende weken zijn voor mij de laatste mogelijkheid om dit alsnog te doen", besluit hij.