Ga naar Content
Schiphol

KLM-partner heeft schulden, dus mag vliegtuig met honderden passagiers niet opstijgen

10 april 2019, 17.19 uur · Aangepast 10 april 2019, 17.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Een toestel van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, een partner van KLM, ligt aan de ketting op Schiphol. De Boeing vliegt doorgaans tussen Mumbai en Amsterdam, maar lijkt voorlopig niet te zullen opstijgen, vermoedelijk omdat Jet een schuld heeft openstaan en de schuldeisers beslag hebben laten leggen op het toestel. Honderden reizigers zijn de dupe.

Het toestel had woensdagochtend het luchtruim moeten kiezen. Nu staat de vlucht voor het begin van de avond gepland, maar de vraag is of de Boeing dan mag opstijgen. Op de website van Schiphol staat dat de vlucht is geannuleerd. Een woordvoerder van Jet Airways was niet bereikbaar voor commentaar. Gedupeerde reizigers komen, als zij het telefoonnummer van Jet Airways in Amsterdam bellen, ook niet verder dan een wachtmuziekje.

Partner KLM
Jet Airways verkeert al langer in financiële problemen. Het Indiase bedrijf is een partner van KLM en daardoor zou het kunnen dat ook de vlucht van reizigers die via KLM hebben geboekt, is verstoord. Dat is volgens KLM nog niet bekend. Blijft het toestel aan de ketting en zijn er gedupeerde KLM-reizigers, dan zal de Nederlandse maatschappij er alles aan doen om haar klanten via een andere vlucht op de plaats van bestemming te krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!