IJmond

Leidinggevenden Tata Steel moeten veiligheid serieus nemen na bedrijfsongevallen

10 april 2019, 14.33 uur · Aangepast 10 april 2019, 16.13 uur · Foto: NH / Dennis Mantz

Whatsapp

Tata Steel-directeur Hans van den Berg eist dat leidinggevenden meldingen over onveilige situaties op het bedrijf serieus moeten gaan nemen. "Ik krijg regelmatig signalen dat medewerkers niet altijd gehoor krijgen", zo schrijft hij in het personeelsblad Over Staal.

Van den Berg betreurt dat er in het boekjaar tot 1 april 28 mensen gewond zijn geraakt die hun werk op de fabriek minimaal een dag moesten neerleggen. "Dat zijn er meer dan gemiddeld", verduidelijkt woordvoerder Robert Moens. "Dat terwijl we het thema veiligheid hoog in het vaandel hebben. Maar die fluctuaties kan je helaas niet uitsluiten."

Dat mensen niet altijd gehoord worden bij het melden van onveilige situaties noemt Van den Berg onacceptabel. "Ik eis van alle leidinggevenden dat zij luisteren en het serieus nemen als iemand iets aankaart", aldus de directeur.

Lees ook: Meerdere gewonden bij Tata Steel na explosie

Op 20 maart raakten nog vier mensen gewond na een explosie in Kooks- en Gasfabriek 1. Een daarvan liep brandwonden in het gezicht op. Zowel Tata Steel als de arbeidsinspectie doen onderzoek naar het incident.

Verbeteren
De directeur hoopt in het nieuwe boekjaar op verbetering. "Zorg dat je gehoord wordt. Het gaat namelijk over veiligheid [..]" Hij sluit af met: "Laten we doen wat we hebben beloofd. En laten we dat vooral veilig doen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp