Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Al ruim 700 gevaarlijke verkeerssituaties op de kaart gezet: stem mee!

10 april 2019, 10.50 uur · Aangepast 23 april 2019, 10.16 uur · Foto: Mapgather

Bij het Meldpunt Onveilig Verkeer zijn inmiddels meer dan zevenhonderd reacties binnengekomen over onveilige verkeerssituaties in onze provincie. Sinds maandag is het mogelijk om op onderstaande kaart aan te geven waar in jouw buurt het gevaarlijk is op de weg.

Update 23 april
De kaart is inmiddels gesloten en er kunnen geen meldingen meer worden gedaan. Benieuwd naar de resultaten? Die worden op 3 mei bekendgemaakt! 

Een aantal locaties vallen nu al op. Zo zijn veel mensen niet te spreken over de N203 tussen Uitgeest en Castricum. Deze provinciale weg, in de volksmond ook wel 'dodenweg' genoemd, krijgt veel stemmen. "Er zijn hier al veel ongelukken gebeurd", aldus een melder. "De weg nodigt uit tot versnellen en is niet overzichtelijk." 

Lees ook: Heet Hangijzer: N203, de 'dodenweg' tussen Uitgeest en Castricum

Ook komen er talloze reacties uit het centrum van Alkmaar. Vooral de kruising met de Oudegracht en de Hofstraat is flink 'populair'. "Er gebeuren veel ongelukken. (Brom)fietsers rijden hier dagelijks honderden keren tegen het verkeer in", schrijft iemand. "Handhaving van de gemeente Alkmaar doet hier al jaren niets tegen."

Deadline
Ook een onveilige locatie aangeven? Je kunt nog tot en met Pasen een melding plaatsen of stemmen op andere gevaarlijke verkeerssituaties in onderstaande kaart.

Dat werkt simpel: zoek de betreffende locatie in de balk of zoek op de kaart en plaats een vlag door op 'voeg punt toe' te klikken. Geef een duidelijke toelichting. Hoe uitgebreider, hoe beter. Ben je het eens met de melding van iemand anders? Dan kun je daarop stemmen.

Aan de slag
Op 3 mei maken we bekend wat volgens jullie de gevaarlijkste verkeerspunten in de regio zijn. Met deze informatie gaan we aan de slag en deze locaties worden voorgelegd aan de betreffende wethouders. 

Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? In onderstaande kaart kan je het aangeven!