Ga naar Content

Boadu traint weer volledig mee met de groep: "Mooi gevoel"

Een bijzondere week voor Myron Boadu. Het AZ talent deed na een revalidatieperiode van zeven maanden dinsdagochtend weer voor het eerst mee met het 11-11 partijspel. "Hier heb ik het voor gedaan."

Boadu brak zijn enkel vorig jaar september in de wedstrijd tegen Feyenoord. Een verschrikkelijk moment voor de jonge aanvaller. Helemaal omdat het zijn tweede zware blessure was in korte periode. Op zulke momenten voelt het voetballeven als oneerlijk. "Het gaat even door je hoofd, maar ik sloot het snel af. Ik wilde zo hard mogelijk werken om weer zo snel mogelijk met de jongens op het veld te staan."

"Geduldiger geworden"
Twee keer terugkomen van een blessure doet wat met speler. Elke dag ben je in de weer met fysiotherapeuten en zie je vaak iets verderop je teamgenoten trainen. "Ik ben mentaal nog sterker geworden en ben nu wat geduldiger te worden." Boadu snapt nu dat het herstel van een zware blessure tijd kost, ook al voelt het lichaam goed.

"Ik hoop het"
Als het gaat om z'n rentree is hij voorzichtig en realistisch. "Ik heb geen datum in mijn hoofd. Ik leef van dag tot dag." Geen precieze datum, maar de kans is aanwezig dat hij dit seizoen nog minuten maakt. "Ik hoop het."

Vrijdag even na 17.00 uur een uitgebreid gesprek met Myron Boadu in AZ TV op NH.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe