Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Amsterdamse ondernemer Edwin opent patatzaak in China

9 april 2019, 13.04 uur · Aangepast 9 april 2019, 13.39 uur · Foto: Edwin den Hartog

Waar wij hier misschien dol zijn op foe yong hai en babi pangang, kunnen ze in China niet wachten om echte Nederlandse patat te eten. De Amsterdamse ondernemer Edwin den Hartog opent over een paar weken zijn eigen 'Royal Patat' in Shanghai.

"Ik ben zelf een paar keer per jaar in China voor zaken en ik merkte dat als je daar patat bij een stuk vlees krijgt, het altijd slechte patat is", vertelt Edwin aan NH Nieuws. "Je betaalt vijf euro voor een bord patat en dan is het ook nog eens van slechte kwaliteit." In Nederland is Edwin eigenaar van het bedrijf Loopper, dat zich specialiseert in relatiegeschenken.

Royal Patat
Het balletje begon te rollen: Edwin zag zijn kans schoon om het eerste oer-Hollandse patatconcept in Shanghai te openen. Hij ging samen met een patatbakker op bezoek bij een aardappelboer en de rest is geschiedenis. Er ging anderhalf jaar overheen, maar ondertussen zijn ze toch echt bezig met het verbouwen van de zaak waar straks Royal Patat komt te zitten. 

Lees ook: Dit zijn de beste frietzaken van Noord-Holland

High end
"Het wordt wel high end patat. Er komen ook royal boxes, waar je dan patat met bijvoorbeeld pulled pork, pulled chicken of garnalen krijgt", vertelt Edwin. 

Patat mayo
Ook in Shanghai kan je dus straks een patatje met mayo krijgen. Volgens Edwin zal de zaak verschillende sauzen aanbieden, zowel Nederlandse als Chinese favorieten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!