Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Ontsnapte 'mini-cheetah' in Haarlem grijpt konijntje

9 april 2019, 11.50 uur · Foto: Adobe Stock

De ontsnapte wilde kat in Haarlem heeft een eerste dodelijk slachtoffer gemaakt. Volgens de dierenambulance heeft de serval, die afgelopen vrijdag ontsnapte uit een woning, een konijn gegrepen.

Volgens de Regionale Dierenambulance houdt de wilde kat zich op in volkstuinencomplex Poelbroektuin. Medewerkers hebben gisteren al valkooien geplaatst in de hoop Whalhallah, zoals het dier heet, te vangen. 

De kooien waren vanochtend leeg. Dat is niet alleen vervelend voor de eigenaar van Whalhallah, maar ook voor het konijntje dat levenloos werd aangetroffen door de Regionale Dierenambulance.

Lees ook: Dierenambulance plaatst kooien in jacht op ontsnapte 'mini-cheetah'

Mini-cheetah
De serval leeft normaal gesproken op de Afrikaanse savanne en wordt vanwege zijn opvallende kleuren ook wel mini-cheetah genoemd. Ze zijn een flink stuk groter dan normale huiskatten. Bij agressie maakt het dier grommende en blaffende geluiden en haalt hij uit met zijn klauwen.

De eigenaar van het ontsnapte beestje vertelde NH Nieuws dat het om een serval F1 gaat, een kruising tussen een volbloed serval en een savannah (kruising tussen een serval en een gedomesticeerde kat). 

Het dier is al sinds vrijdag vermist. Omdat Whalhallah mogelijk agressief is kijkt ook de politie in Haarlem naar het dier uit. Als iemand de wilde katachtige spot, wordt aangeraden om direct de dierenambulance en politie te bellen.

Bekijk hieronder het item over zoektocht naar de serval door de Dierenambulance.

Jacht op serval in Haarlem - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!