Ga naar Content
Gooi

Sandra zag vliegtuig in Hilversum in bomen storten: "Hoorde een harde, doffe klap"

8 april 2019, 14.16 uur · Aangepast 8 april 2019, 17.04 uur
Door: · Foto:

Sandra Scholten zag met eigen ogen hoe het eenmotorige vliegtuig een uur geleden neerstortte in de bomen bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. "Ik had meteen zoiets van: 'dit ziet er niet lekker uit'."

De Hilversumse heeft een hondenuitlaatservice en liep met haar 'klanten' over de Noodweg, bij de kazerne. "Ter hoogte van de snackbar zag ik een vliegtuigje opstijgen. Althans, daar leek het op. Het viel me meteen op dat de motor aan het pruttelen was."

Lees ook: Lesvliegtuig met docent en leerling stort neer bij Vliegveld Hilversum

Sandra bleef alert en zag dat het vliegtuig probeerde te keren. "Toen verdween 'ie achter de bomen en raakte ik 'm uit het oog. Maar ik vond het er niet goed uitzien. En nog geen vier of vijf seconden later hoorde ik een behoorlijk harde, doffe klap."

Doordat het op het terrein van de kazerne gebeurde, kon ze verder niks zien. "Maar al vrij snel na die klap zag ik veel hulpdiensten voorbij racen. Gelukkig lijkt het mee te vallen."

Ongeluk
Een medewerker van de Veiligheidsregio heeft verteld dat het vliegtuig in een boom is geland en daar op zo'n tien meter hoogte in de kruin is blijven hangen. Het vliegtuig, een TL Ultralight TL-3000 Sirius, is daar door motorproblemen terechtgekomen.

Aanspreekbaar
De inzittenden, en docent en een leerling, zijn veilig uit het toestel gehaald. Het gaat om twee mannen, maar verder is niets over hen bekend. Ze hebben geen ernstige verwondingen en zijn goed aanspreekbaar.

[Tweet:

https://twitter.com/DePolitieheli/status/1115265022207451137

] https://twitter.com/DePolitieheli/status/1115265022207451137

De politie laat weten onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. 

💬 Foto's, video?
Ben jij in de buurt van het ongeluk? Stuur ons jouw informatie en foto/video op 0630093003!