Ga naar Content
Haarlemmermeer

Grote brand in Zwaanshoek nog steeds niet 'brand meester'

7 april 2019, 10.01 uur · Aangepast 7 april 2019, 13.30 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

De enorme brand die vannacht is Zwaanshoek uitbrak, is nog steeds gaande. Het sein 'brand meester', is daarom nog niet afgegeven. Dit vanwege de complexiteit van de loods.

Naar verwachting kan het sein binnen twee uur gegeven worden: "Er zijn nog een paar hittebronnen onder een metalen dak. We willen zeker weten dat het vuur ook daar uit is", aldus Maurice Dorsman van de Veiligheidsregio. 

Het is nog onduidelijk hoe de brand vanmorgen rond 5.30 uur is ontstaan: "Er verbleven zes tot acht mensen op het terrein toen het vuur uitbrak. Zij hebben de brand gemeld, maar waar dat was en wat de oorzaak is, is voor ons nog niet duidelijk."

Lees ook: VIDEO: Uitslaande brand in loods Zwaanshoek

"Via de eigenaar hebben we begrepen dat het een bedrijfsverzamelgebouw is. Dat willen we graag als brandweer zelf ook kunnen zien, maar we kunnen nog niet naar binnen toe", zei Dorsman ook. 

Brand in loods Zwaanshoek - NH Nieuws

Winkelcentrum Cruquius is momenteel slechts via een weg te bereiken. Mensen worden opgeroepen niet naar de loods te komen. De vrijgekomen roetdeeltjes zijn niet schadelijk en kunnen met water worden weggespoeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!