Whatsapp

Haarlem

Planetenbuurt in Haarlem reageert geschokt op steekpartij

6 april 2019, 19.10 uur · Aangepast 6 april 2019, 19.23 uur

Bewoners van de Planetenbuurt in Haarlem reageren geschokt op de steekpartij, die vanmiddag plaatsvond in hun wijk. Twee mannen, die ook allebei als verdachten zijn aangehouden, raakten gewond. De aanleiding is nog onduidelijk.

"Dat gaat gewoon", vertelt een man geschokt. Hij maakt zich zorgen: "Als dit weer gebeurt, dan durf je helemaal niet naar buiten."

Lees ook: Twee gewonden bij steekpartij in Haarlem

Het is onduidelijk waar de steekpartij precies plaatsvond. Eén van de gewonden werd op het Planetenplein vlakbij een auto met een nog lopende motor aangetroffen. Hij zat ineengezakt tegen het toegangshekje van een huis aan. Een getuige zag hem vlak daarvoor uitstappen en aanbellen bij de woning. De bewoonster sloeg vervolgens alarm. 

Het andere slachtoffer is in een huis aan de Orionweg aangetroffen en behandeld door ambulancepersoneel, waarna hij is afgevoerd per ambulance. Beide gewonden zijn aangehouden als verdachten.

Slecht woonblok
Een man die al 40 jaar tegenover het huis aan de Orionweg woont waar het tweede slachtoffer is gevonden, is verrast door het incident. Hoewel het woonblok wel slecht bekend staat: "Ze gebruiken het als ze niet weten waar ze met de mensen naartoe moeten", vertelt hij. "Dan komen ze daar terecht. Maar de laatste 10 jaar zijn er aardige mensen die er wonen. We hebben geen overlast meer".

Het is onduidelijk waarom de steekpartij plaatsvond, of hoe het met de mannen gaat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp