Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Blaricummers bijeen om te protesteren tegen lawaaierige A27

6 april 2019, 17.50 uur

Bewoners in Blaricum zijn de geluids- en fijnstofoverlast van de A27 zat. Vanochtend verzamelde een groep zich bij het Oranjeweitje aan de Torenlaan om een petitie te tekenen. Ze eisen dat de gemeente bij Rijkswaterstaat aandringt op maatregelen.

Bij de bijeenkomst sprak initiatiefnemer Arjan Buijks van drie maatregelen die de overlast tegen kunnen gaan. "De maximumsnelheid kan van 130 naar 100 kilometer per uur, dat zou een heel goedkope en effectieve oplossing kunnen zijn. Daarnaast kan een stillere laag asfalt voor een flinke verbetering zorgen en zou een geluidswal de geluidsoverlast kunnen verminderen."

1000 handtekeningen
De overlast speelt al langer, maar de steeds drukkere A27 zorgt voor groeiende ergernis. Nu de maat vol is, willen de bewoners dat de gemeente in gesprek gaat met Rijkswaterstaat, die zeggenschap over de weg heeft. Zo'n 800 mensen hebben de petitie al ondertekend, vandaag hoopt Buijks het laatste zetje richting de 1000 te geven. "Dan willen we de petitie aanbieden bij de gemeente, om te laten zien hoezeer het leeft onder de bewoners."

De gemeente Blaricum neemt de petitie graag in ontvangst en laat weten dat dat stiller asfalt de meest doeltreffende maatregel is. Dat blijkt uit onderzoek dat gemeente heeft laten uitvoeren. Samen met de gemeenten Eemnes en Laren gaan zij binnenkort in gesprek met Rijkswaterstaat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!