Ga naar Content

Serieuze Adam Maher wil graag blijven bij AZ

Adam Maher keert zaterdagavond na een schorsing weer terug in de basis bij AZ. Afgelopen week liepen we een dagje met hem mee. "Ik ben ook gelukkiger in het leven."

'Het kind de club', zo zou je Adam Maher inmiddels wel kunnen noemen. "Ja, dat hoor ik vaker." De regisseur van het AZ middenveld doorliep de Alkmaarse jeugdopleiding en keerde afgelopen zomer weer terug. "Ik straal weer meer plezier uit en alles gaat weer zoals het hoort", vertelt Maher voor de camera van NH Sport.

"Ben volwassen"
De afgelopen jaren kende Maher hoogtepunten, zoals de bekerwinst met AZ of het landskampioenschap met PSV. Daar tegenover staan ook dieptepunten. Zo raakte de Diemenaar na een seizoen bij PSV op een zijspoor en bij FC Twente degradeerde hij vorig seizoen uit de eredivisie. Al deze ervaringen hebben hem veranderd en serieuzer gemaakt. "Je wordt ouder en daardoor volwassener. Er komen nu ook andere dingen bij kijken dan toen ik achttien was. Ik ben nu volwassen", zegt Maher met lach.

Toekomst
Het contract van de 25-jarige middenvelder loopt aankomende zomer af. Op dit moment zijn beide partijen in gesprek. Als het aan Maher ligt, dan speelt hij volgend seizoen nog in Alkmaar. "Ik hoop het."

Zaterdagavond gaat AZ met Maher op bezoek bij De Graafschap. Dit duel begint om 20.45 uur en is live te volgen via de app, NH Sport facebook en deze site.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe