Gooi

NL
V

Losgebroken koeien belanden in voortuin Kortenhoever: "Leuk aan het stampen geweest"

6 april 2019, 13.21 uur

Kortenhoever Theo van der Linden stond gisteravond raar te kijken toen er ineens negen koeien in zijn voor- en achtertuin stonden. De dieren waren bij een boer verderop uitgebroken en besloten een wandeling te maken over de Kortenhoefsedijk.

"Ze zijn leuk aan het stampen geweest, want het lijkt nu alsof ik duizend mollen in mijn tuin heb", vertelt de 79-jarige Van der Linden tegen NH Nieuws. De man was televisie aan het kijken toen een groep 'jongelui' op zijn deur klopte. "'U heeft koeien in de tuin lopen', zeiden ze. Ik heb er eerst even bij staan lachen, want het was toch een redelijk unieke situatie."

Op onderstaande beelden is te zien hoe de dieren Kortenhoef 'onveilig' maken: 

Losgebroken koeien Kortenhoef - NH Nieuws

De koeien waren door de omstanders zijn tuin in geleid om de dieren en automobilisten te behoeden voor gevaar. Een aantal bestuurders moest al vol in de remmen om de dieren niet te raken. "Het was pikdonker, dus wij zorgden ervoor dat die dieren niet meer de weg op konden. Het zijn toch wel hele grote beesten, dus dat had levensgevaarlijk kunnen worden."

Logeren
De dieren mochten een nachtje bij Van der Linden logeren. Ze stonden de hele nacht achter het huis van Theo. "Ik heb een redelijk groot stuk land, dus ik had er helemaal geen last van. Ze stonden de volgende ochtend nog te grazen alsof ze thuis waren."

Boer Dirk Zijdeveld kwam kort daarop zijn dieren met een trekker ophalen. Hij woont zo'n vijfhonderd meter verderop. Na dit weekend komt hij weer langs om de schade op te nemen. "Er zal iets aan het land moeten gebeuren, want het is niet ingericht er koeien op te laten lopen", aldus Theo.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!