Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Pastoor schenkt volledige collectie narcissen aan bollentuin Hortus Limmen

6 april 2019, 07.59 uur · Aangepast 6 april 2019, 17.39 uur

De bekende 'narcissen-pastoor' Paul Vlaar uit Obdam heeft het seizoen van de Hortus Bulborum geopend. Vlaar had de eer, omdat hij zijn collectie narcissen heeft geschonken aan de historische bloembollentuin in Limmen.

De Hortus Bulborum in Limmen is dankzij de gift van pastoor Paul Vlaar ruim 300 soorten narcissen rijker. De tuin beheert 4.500 eeuwenoude bloembolsoorten en geldt als schatkamer voor de hedendaagse bloembol. Er zijn tulpen, hyacinten, krokussen en fritillaria's te vinden, en nu dus ook narcissen van Vlaar.

Lees ook: 90-jarige Hortus Bulborum weer open: "Dit is de schatkamer voor bloembollen"

Elk jaar is de Hortus een ruime maand, wanneer de bollen bloeien, geopend voor bezoek. Paul Vlaar mocht het seizoen openen als dank voor het schenken van zijn collectie narcissen vorig jaar. Een hobby waar hij door zijn werk als aalmoezenier bij Defensie geen tijd meer voor had. Nu staan zijn narcissen voor het eerst in bloei in Limmen.

Lees ook: Omstreden én geliefde pastoor Paul Vlaar keert terug bij parochie in West-Friesland

Het aanbieden van een mandje met zijn eigen Sint Victor-narcissen aan de Paus en het houden van een 'oranje-mis' tijdens het WK Voetbal in 2010 in de parochie in Obdam bezorgde Vlaar de bijnamen: 'narcissen-pastoor' en 'oranje-pastoor'. Met het doneren van al zijn narcissen behoort zijn bloemige bijnaam nu ook tot het verleden.

De Hortus Bulburum is vanaf vandaag tot en met 16 mei voor het publiek geopend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws/ Anne Klijnstra