Ga naar Content
Sport

FC Volendam en TOP Oss scoren niet

5 april 2019, 21.56 uur · Aangepast 6 april 2019, 02.12 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Peter van Gogh

FC Volendam heeft in een matig duel met 0-0 gelijkgespeeld met TOP Oss. In Noord-Brabant werden de Volendammers een paar keer erg gevaarlijk, maar doelman Ronald Koeman junior hield zijn doel droog.

FC Volendam hoeft niet meer te denken aan de play-offs en kan het seizoen uitvoetballen. Aan de kant van TOP Oss ontbrak de geschorste topscorer Huseyin Dogan. Zijn vervanger was Enzo Stroo, die de Volendammers in de winterstop op de valreep verliet en tekende bij de Noord-Brabanders.

Het was Stroo die ook voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Zijn voorzet - of was het een schot - vanuit een moeilijke hoek werd gekeerd door Mitchel Michaelis. Aan de andere kant kwam Rodney Antwi goed door aan de linkerkant. Hij drong door tot de achterlijn, zijn voorzet werd uit de lucht geplukt door Ronald Koeman junior.

Smeets
TOP Oss speelde in het begin wat energieker dan FC Volendam. Toch waren de grootste kansen van de eerste helft in de slotfase te bewonderen. Bryan Smeets probeerde het van afstand. Zijn schot ging richting kruising, maar Michaelis redde goed.

Doelpunt geannuleerd
FC Volendam kwam beter uit de kleedkamer. Eerst kon de meer naar voren spelende Schouten schieten, daarna Boy Deul. Beide ballen leverden geen gevaar op, maar de kans van Antwi zeker wel. De Volendammers juichten al voor het doelpunt, maar de bal had in een vroegtijdig stadium al de achterlijn gepasseerd.

Michaelis
Na een uur spelen viel Michaelis uit na een scrimmage voor zijn doel. Het was niet zijn eerste blessure van het seizoen. Jordi van Stappershoef was zijn vervanger.

Lees ook: Blessurespook achtervolgt Mitchel Michaelis 

Die werd gelijk getest door Hennos Asmelash en even later door Stroo. Toch kreeg ook Volendam nog wat kansen. Jari Vlak kreeg de bal op een goede positie aangespeeld door Antwi, maar deed er te weinig mee. Even later was Erik Schouten gevaarlijk, zijn schot ging net naast. Antwi maakte een eind aan de kansenregen van de Volendammers: hij had moeten afleggen op Cas Peters, maar schoot in de plaats daarvan hard op de paal.

Het bleef 0-0 en daar hebben beide ploegen helemaal niets aan. FC Volendam staat zestiende en heeft 39 punten.

Lees ook: Hans de Koning: "Ik denk dat we meer verdienden"

Opstelling TOP Oss: Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Van den Herik, Fleuren; Kaak, Smeets, Janssen; Ladan (Van der Biezen/88), Stroo (Overgoor/69)

Opstelling FC Volendam: Michaelis (Van Stappershoef/62); Schouten, Evers, Baly, Betti (Berenstein/46); Visser, Deul, Vlak; Doodeman (Kaars/75), Peters, Antwi