Ga naar Content
IJmond

De natuur in met de trein

5 april 2019, 16.46 uur · Aangepast 5 april 2019, 17.31 uur
Door: · Foto: Google Maps

Vanuit de trein direct het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in en genieten van de natuur. Dat kan in Santpoort Noord. Het station is sinds vandaag de eerste Buitenpoort van Nederland.

Vanuit de trein direct de natuur in voor een mooie wandeling. NS Station Santpoort-Noord heeft de primeur van de eerste 'Buitenpoort' van Nederland. Het zijn treinstations, meestal aan de rand van de stad, en direct grenzend aan een natuurgebied.

'We stimuleren mensen om de trein te nemen in plaats van de auto en te genieten van het buitenleven,' aldus gedeputeerde Joke Geldhof. 'Buitenpoorten kunnen ook een rol spelen bij het spreiden van het toerisme vanuit Amsterdam en zo een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de regio.'

Natuur bereikbaar
Vanuit station Santpoort-Noord is een speciale wandelroute uitgezet naar het Nationaal Park en krijgen wandelaars en fietsers op het station extra informatie over de natuur in de omgeving. De Provincie Noord-Holland is één van de initiatiefnemers van Buitenpoorten. Hiermee wil men de natuur beter bereikbaar maken met het openbaar vervoer.