Ga naar Content
Alkmaar

Geldboete voor Bergense journalist Jan Roos na uitdelen van klap aan 16-jarige jongen

5 april 2019, 16.42 uur · Aangepast 5 april 2019, 16.58 uur
Door: · Foto: ANP

Journalist en politicus Jan Roos (42) uit Bergen heeft een boete van 750 euro gekregen wegens mishandeling. De politierechter in Alkmaar noemde het vrijdag bewezen dat hij in mei vorig jaar een 16-jarige jongen uit zijn woonplaats een klap heeft gegeven. De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Het bewuste incident deed zich vorig jaar mei voor op het terras van een café in Bergen. Volgens het slachtoffer zocht Roos de confrontatie en kreeg hij zonder directe aanleiding een vuistslag in het gezicht. De jongen liep een hersenschudding, nekpijn, mondbloedingen en een losse voortand op.

Lees ook: Jan Roos gaat toch niet de lokale politiek in

Roos ontkende klappen te hebben uitgedeeld. De geboren Alkmaarder zou toen hij het café wilde inlopen zijn belaagd door een groepje jongeren, dat hem eerst uitschold en daarna bedreigde. Hij voelde zich daarbij op een gegeven moment zo in het nauw gedreven, zei hij, dat hij in een reflex een afwerende beweging maakte toen een van de jongens dreigend op hem af kwam.

'Wat een land'
Op Twitter heeft Roos gereageerd op zijn veroordeling. "De dames (rechters, red.) waren het erover eens dat ik zomaar mensen op het terras aanval. Hoogste boete en schadevergoeding. Wat een land." Om er vervolgens in een andere tweet aan toe te voegen: "750 euro plus 700 euro immateriële schade. 1450,- krijg je als je me aanvalt. Dat je het weet als je geldnood hebt", schrijft hij cynisch. 

Ook plaatste hij voor de zitting alvast een foto van zichzelf op Twitter met een zwart balkje voor zijn ogen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!