Ga naar Content
Noordkop & Texel

Bouwbedrijf De Nijs moet werk in Schoorldam staken na klachten van omwonenden

5 april 2019, 15.54 uur
Door: · Foto:

Bouwbedrijf M.J. de Nijs heeft nog tien weken om zijn werkzaamheden op het terrein van de Materieeldienst in Schoorldam te staken. Doen ze dit niet, dan kan het bouwbedrijf rekenen op een dwangsom van 15.000 euro per week en een maximum van 60.000 euro van de gemeente Schagen.

Dat schrijft het Noord Hollands Dagblad. De aanleiding is een serie klachten van omwonenden over onder meer de ’ernstige geluidsoverlast’. Deze overlast houdt al maanden aan. 

Beloofd geen overlast
Het bedrijf werd eerst nog omringd door bomen en alleen gebruikt voor opslag. Aan het einde van 2018 kregen bewoners een brief waarin stond dat het terrein een opfrisbeurt zou krijgen. Hierbij werd beloofd dat de omgeving er geen last van zou hebben. Omwonenden ervaren nu dat daar niets van waar is. 

Lees ook: Bouwbedrijf Schoorldam houdt omwonenden wakker: "Het is schofterig hoe ze met ons omgaan"

De bomen zijn inmiddels zonder vergunning gekapt en op het terrein zijn zware betonnen platen neergelegd. Ook zijn er bouwlampen opgehangen die bij de omwonenden naar binnen schijnen. "Een bijzonder interpretatie van een opfrisbeurt", aldus de Schoorldammers. 

Lees ook: Plan van Bouwfonds en De Nijs wint aanbesteding Slachthuisterrein Haarlem

Inmiddels is het terrein in gebruik als actief bouwbedrijf, waar De Nijs nu zijn materieeldienst heeft gevestigd. Dit betekent dat er in de vroege uurtjes vrachtwagens af en aan rijden die met draaiende motor worden geladen. "Heftrucks en groot materieel met zware dieselmotoren staan te ronken onder onze slaapkamerramen. IJzer wordt in containers gegooid en stenen worden gestort. En dit gebeurt zes dagen per week vanaf 06.00 uur in de ochtend", aldus een boze omwonende.

NH Nieuws sprak eerder met omwonenden over de overlast:

190201N_0001_BOMEN_BOUWPLAATS - NH Nieuws