Amsterdam

NL
V

Verdachte dodelijk ongeval A10 ontkent bewust op motorrijders te hebben ingereden

5 april 2019, 14.26 uur · Foto: Inter Visual Studio

De automobilist die betrokken was bij het ongeval op de A10 waarbij twee motorrijders omkwamen, ontkent de slachtoffers bewust te hebben aangereden. Dat blijkt vanmiddag tijdens de eerste pro forma-zitting. AT5 doet verslag van de rechtszaak.

"Ik heb nooit de bedoeling gehad om op de motorrijder in te rijden. Ik vind het verschrikkelijk. Ik slaap slecht en heb nachtmerries. Mijn excuses aan de nabestaanden. Dit had nooit mogen gebeuren", zei de advocaat namens O. tijdens de zitting. O. heeft na het ongeval zijn 15-jarige dochter, die ten tijde van de gebeurtenis bij hem in de auto zat, niet meer gezien.

Lees ook: Automobilist ramde motor doelbewust bij dodelijk snelwegongeluk A10

Het ernstige ongeluk gebeurde bij het knooppunt Coenplein. Een 34-jarige vrouw uit Amsterdam en een 44-jarige man uit Wormerveer kwamen daarbij om. Mogelijk ging er een verkeersruzie vooraf aan het incident.

Lees ook: Slachtoffers dodelijk ongeluk A10 komen uit Amsterdam en Wormerveer

Kort na het ongeluk werd de bestuurder Johnny O. aangehouden. De 52-jarige man uit Krommenie staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht dat hij de twee opzittenden van de motor bewust heeft doodgereden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!