Ga naar Content
IJmond

Burgemeester Velsen teleurgesteld: jeugdige mystery shopper krijgt zeven keer alcohol mee

4 april 2019, 18.52 uur
Door: · Foto: ANP

Het is een jonge mystery shopper vorig weekend gelukt om bij zeven verschillende locaties in de gemeente Velsen alcohol te kopen. Frank Dales, de burgemeester van Velsen, is geschrokken van de uitkomst.

Dat laat hij weten in een persbericht. Volgens de gemeente is het inzetten van een mystery shopper een van de middelen om te kijken of horeca-ondernemers zich aan de handhaving van de leeftijdsgrens houden. De mystery shopper zag er volgens de gemeente "zichtbaar jonger dan 18" uit.

Schadelijk
Dales reageert: "De bezochte locaties nemen de regels rondom het schenken van alcohol niet serieus. Terwijl we allemaal weten dat alcohol schadelijk is, helemaal voor jongeren waarbij de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn."

De burgemeester vindt dat ouders het gevoel moeten hebben dat hun kinderen veilig uit kunnen gaan. "Daar heb ik als burgemeester een rol in, maar ook horecaondernemers moeten hierin hun professionele verantwoordelijkheid pakken."

Waarschuwing
Zes van de zeven locaties krijgen een waarschuwing van de gemeente. Bij de laatste locatie was eind 2018 al een waarschuwing afgegeven: de burgemeester zal op die plek nu echt gaan optreden. Wat dat concreet inhoudt, is niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!