Start van hoofdcontent

SCHAGEN

nl

Ouders Tanja Groen hopen op duidelijkheid na zoektocht in Limburgse coldcasezaak

4 april 2019, 17.15 uur · Aangepast 4 april 2019, 17.35 uur · Foto: NH

De ouders van de al jaren vermiste Tanja Groen uit Schagen blijven hopen op meer duidelijkheid in de verdwijningszaak van hun dochter. De toen 18-jarige Tanja verdween in 1993 na een ontgroeningsfeestje in Maastricht.

De politie begon eerder deze week met een grote zoekactie naar het lichaam van de sinds 1975 vermiste Marjo Winkers (17) uit Limburg. Dat geeft Adrie en Corrie Groen een restje hoop om afsluiting te krijgen in de zaak van hun vermiste dochter.

Lees ook: Aanhouding Jos B. geeft ouders vermiste Tanja Groen nieuwe hoop: "Wie zegt dat hij alleen op jongens viel?"

"We weten hoe het is om in die onzekerheid te zitten. Maar hier is overduidelijk iets gebeurd waardoor de politie nu extra op zoek gaat", vertellen zij in de Telegraaf. "Waarom zouden wij dan niet na zoveel jaar nog iets over Tanja kunnen horen? De tijd zal leren of we ooit erachter komen wat er is gebeurd."

De twee hebben het nog elke dag zwaar met de onduidelijkheid: er werd nooit iets van Tanja teruggevonden. "Je blijft ergens toch hopen en je wil gewoon duidelijkheid. Maar ze hebben helemaal niets gevonden. Helemaal niets", zeggen ze de krant.

Cheryl vermist
Ook in de IJmuidense zaak van de 7-jarige Cheryl Morriën die in 1986 spoorloos verdween, wordt nog altijd gehoopt op een doorbraak. Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat een zoektocht in de tuin van een villa aan de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal in haar ogen zinvol zou zijn.

Lees ook: Ouders vermiste Tanja Groen tasten nog altijd in duister: "Het missen wordt steeds erger"

Twee jaar geleden sloegen speurhonden daar namelijk aan. "Het terrein rond de woning zelf zijn we niet op geweest, omdat de eigenaar ons geen toestemming gaf. Maar de honden begonnen te blaffen toen zij in de buurt van de tuin van de villa kwamen", vertelt zij in het dagblad.

Er is verder geen bewijs dat het meisje inderdaad op het terrein ligt, maar Van Neerbos zou daar graag meer onderzoek naar zien. De politie laat tegenover de krant weten geen aanleiding te zien om de zaak te heropenen.

NH Nieuws maakte eerder deze reportage met de ouders van Tanja Groen:

Aanhouding Jos B. geeft ouders vermiste Tanja Groen nieuwe hoop - NH Nieuws / Carolien Hensbergen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!